El temps suspés

LA NAU. Universitat, 2

Simplificant moltíssim, podríem dir que Gran Bretanya va passar a controlar Palestina després de la Primera Guerra Mundial, li va fer promeses territorials incompatibles als àrabs i als jueus sionistes alhora, i es va llavar les mans quan va esclatar el conflicte (ja sabem, Occident fa i desfà com li dona la gana). El 14 de maig de 1948 els britànics es van retirar dels territoris palestins, el  líder sionista Ben-Gurión va proclamar l’Estat d’Israel i els estats àrabs veïns (contraris a la resolució de l’ONU que dividia la zona en un estat jueu i un altre àrab) el van envair deslligant la guerra àrab-israeliana que va provocar un gran èxode palestí conegut com nakba. Alguns d’aqueixos refugiats, 73 anys després, encara malviuen en camps per a persones refugiades al Líban, sense possibilitat de tornar a casa, víctimes d’una injustícia històrica, suspeses en el temps. El fotoperiodista valencià Germán Caballero ha visitat dues vegades els camps per fotografiar la dura realitat quotidiana d’aquesta gent que ha d’enfrontar-se a la manca d’aigua potable, als perillosos cables elèctrics que s’amuntonen al cel sense control i als vets a l’hora d’accedir a determinades professions. En plena escalada de violència entre israelians i palestins, La Nau recull en l’exposició El temps suspés la història fotografiada d’una injustícia en la que sobreïx la resiliència de les persones. AU

También te puede interesar…

Esther Ferrer

HASTA EL DOMINGO 29/9
La Premio Nacional de Artes Plásticas 2009 nos invita a conocer parte de la obra que ha desarrollado desde principios de los años sesenta.

Els 15 anys d’Equipo Límite

FINS EL DIUMENGE 1/9
Cuqui Guillén i Cari Roig begueren del pop art estatunidenc i l’incorporaren una òptica local, còmica i feminista.

Visiones expandidas

HASTA EL DOMINGO 1/9
La historia no convencional de la fotografía desde principios del siglo XX hasta la actualidad siguiendo un eje temático, no cronológico.

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.