Cardiograma. Lola Lasurt

IVAM. Guillem de Castro, 118

L’artista barcelonina Lola Lasurt entén el sistema com una persona a qui li batega el cor, pum pum, rítmic, però canviant, com una pintura de Sonia Delaunay o de Piet Mondrian. El creixement de la criatura democràtica suposa canvi i, amb freqüència, una institucionalització generalitzada, també de festes populars que van nàixer de baix, com les falles valencianes. La conseqüència és la neutralització de la voluntat crítica primigènia. Els dos conceptes, “Democràcia” i “Falles”, es conjuminen en el ninot indultat de l’artista faller José Azpeitia anomenat Democràcia que representa a una dona dormida (¿morta?) de talla realista, i que Lasurt ha portat a l’IVAM des del Museu del Gremi Artesà de Fallers de València per fer-nos reflexionar sobre els vincles entre la institució Art i els projectes populars. A la dona adormida l’envolten vídeos amateurs de la festa realitzats entre els anys cinquanta i setanta projectats sobre planxes de zinc de forma rítmica. La Història contada d’una altra manera. Al pis de dalt trobareu un gran fris que recrea amb pintura una exhibició pirotècnica de 2017 que va recuperar trets antics com el Castell de Pals i les bengales romanes. Llum, foc, estels i pólvora coreografiats a l’antiga esdevenen abstracció rítmica en la peça de Lola Lasurt. AU

También te puede interesar…

Els 15 anys d’Equipo Límite

FINS EL DIUMENGE 1/9
Cuqui Guillén i Cari Roig begueren del pop art estatunidenc i l’incorporaren una òptica local, còmica i feminista.

Visiones expandidas

HASTA EL DOMINGO 1/9
La historia no convencional de la fotografía desde principios del siglo XX hasta la actualidad siguiendo un eje temático, no cronológico.

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.