Vinça · (3) L’encisam dels caputxins

TASTA'L D'ACÍ

tastaldaci.com

No sabem què hauria pensat Martí Gadea quan escrigué sobre la recepta de l’»encisam dels caputxins» si haguera vist els refrigeradors actuals dels supermercats plens de bosses de plàstic amb mil tipus de lletugues i altres herbes, netes i talladetes. No negarem que són pràctiques, però sí que direm que sovint no es tracta de verdura de proximitat, ni té un preu just per al llaurador i nutricionalment és poc interessant menjar un encisam tallat de fa dies. La història que reprenem a Vinça al març vol fer un parèntesi de dejú saludable entre les festes de Carnestoltes i Pasqua que professen un interés per la carn, antigament més imaginat que real. La memòria gustativa valenciana en matèria d’herbes mengívoles és tan extensa com malauradament poc viva. I és que a molts de nosaltres no ens han arribat els coneixements populars de saber quines herbes són comestibles i quines no. Però no és tard per a fer-ho! Resseguiu esta història gastronòmica en <tastaldaci.com>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.