FIDO

Splash 7

C.J. PORT DE SAGUNT. Vent de Marinada, s/n

Des del 2014 el Splash del Port de Sagunt ens dóna la benvinguda al món del còmic amb una oferta ben sucosa que enguany comença per Hermann Huppen, un referent de la bande dessinée franco-belga des de 1964, autor de la sèrie Les torres de Bois-Mouri (Planeta), que ambientada en l’edat mitjana narra les desventures d’una saga familiar recorrent els estrats socials del sistema feudal. També ha tractat temes contemporanis com el conflicte dels Balcans en Sarajevo tango, en col·laboració amb el seu fill Yves H. Un altre veterà, però aquest de la terra, és Miguel Calatayud, que rebrà el premi Una vida de vinyetes per la seua tasca dins de la Nova Escola Valenciana de còmic des dels anys 70. Ha sigut tres vegades Premi Nacional d’Il·lustració per treballs que abasten obres infantils (al Centre del Carme podreu veure originals de Kembo, el llibre que va fer junt a Carlos Pérez), filosòfiques i de narrativa adulta. La il·lustradora texana Tillie Walden va sorprendre al món amb el treball autobiogràfic Piruetas (La Cúpula) sobre una patinadora lesbiana i el 2019 va publicar el que, per als organitzadors d’Splash, va ser un dels treballs més suggeridors de l’any, En un rayo de sol. Rebrà el Premi a Millor àlbum internacional 2019. Aquests són només tres dels autors interessants que podreu descobrir en l’Splash, però hi ha molt més: Agustín Ferrer (Mies), Laura Pérez (Ocultos), Xulia Vicente (Duerme pueblo), Mamen Moreu (Dolores y Lolo), Pedro Riera i Sagar (Intisar en el exilio) o Ricardo Vilbor (El viejo y el narco). S.M.

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.