FIDO

Rutes pels barris segons les seues veïnes i veïns

guiasaltereco.com

A València és cada vegada més habitual topar-se amb hordes de turistes fent-se selfies davant de qualsevol monument, per a seguir amb preses a la caça del pròxim enquadrament fotogènic. Una forma de visita ideal per a postejar molt en Instagram però nefasta per a conèixer i viure de debò una ciutat. Les guies ALTER ECO et conviden a (re)descobrir la capital a través de tres rutes diferents propostes pels veïns de cada barri (Russafa, Benimaclet i El Cabanyal). Són residents de tota la vida o nouvinguts, de moltes edats i condicions socials, que ens recomanen els seus llocs favorits, amb poc d’emblemàtic i molt sabor del dia a dia. Les guies es poden consultar online i en format físic, dins d’un sobre ocre que conté un cartró il·lustrat amb la història del barri i les seues particularitats: la gentrificació en el cas de Russafa, l’estret vincle amb l’horta en Benimaclet o el passat recent de lluita i resistència dels Poblats Marítims. Electropura, Sporting Club Russafa, Cinestudio d’Or, Gnomo, el videoclub Stromboli o el Gulliver a Russafa; La Peseta, la desembocadura del Carraixet, el Casinet o La Tahona de l’avi al Cabanyal-Canyamelar; i els horts urbans, El Colmado, l’Espai Verd, Estudio 64, el Kaf Cafè o el Centre Instructiu Musical a Benimaclet són algunes de les visites que podeu fer de la mà de David (9 anys), Ferran de Pego (20 anys), Alejandro de Colòmbia (40 anys) o Carmen (65 anys), veïna del Cabanyal de tota la vida. S.M.

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.