FIDO

L’Esmorzaret, més que una tradició

Molt s’ha escrit sobre l’esmorzar i no és per a menys. Els nutricionistes diuen que el desdejuni és el menjar més important del dia però per a un valencià, sens dubte, la més important és l’esmorzar. Aquesta tradició, convertida en ritual, és herència dels agricultors que paraven a mig matí per reposar forces. Encara que ja no se treballa en el camp, els bons costums s’han de mantindre. Així que vaig a compartir, sense oblidar-me dels arxiconeguts temples de l’esmorzar (Bar Alhambra, Bar Marvi, La Pascuala…), els llocs que per a mi tenen alguna cosa especial: El Bar Mercado Ruzafa, pel seu bon ambient, producte i varietat és un lloc imprescindible; Pelayo Gastro Trinquet ofereix partides de pilota valenciana i esmorzars amb un toc d’avantguarda; pel Kiosko la Pérgola només dos paraules: “Súper bombó”; El Trocito del Medio, avalat pel Cacau d’Or 2016 (estrelles Michelíndels esmorzars) pel seu entrepà estrella, el de llom al forn amb creïlles i allioli; el Bar Carteros 3, un negoci familiar amb receptes caseres i clientela de tota la vida; La Bernarda prepara els esmorzars en l’enclau más cool de València i Casa Centduros és esmorzar enmig de l’horta que no té preu. JOAN RUIZ @esmorzaret

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.