Festival Fronteras

DEL DIJOUS 9 AL DISSABTE 11/2
festivalfronteras.com

Arriba a la ciutat un flamant nou festival que ve carregat de noms coneguts dins del panorama literari (sobretot) i musical a nivell estatal. Perquè l’objectiu, precisament, és explorar els lligams que uneixen aquestes dues disciplines artístiques, descobrir la música que escolten els escriptors i els llibres que inspiren els músics en la creació. Les Arts serà el punt neuràlgic de les trobades, però el programa s’escamparà també per les biblioteques municipals de la ciutat on es celebraran tallers sobre composició, interpretació i gestió cultural com el de Benjamín Prado, que desvelarà els secrets de la composició musical de les seues famoses lletres per a Joaquín Sabina.

Dos figures rellevants de la cultura valenciana per a encetar l’esdeveniment. El periodista Manuel Vicent i la cantant Sole Giménez protagonitzaran la conversació inaugural rememorant les obres que més els han influenciat en els seus treballs. La part grossa de la programació s’aboca el dissabte. El cineasta i escriptor Rodrigo Cortés i el pianista Juan Pérez Floristán parlaran de ritme i tempo en els seus treballs originals i transgressors; i la degana de l’Escola Berklee, Simone Pilon, i l’escriptor i periodista de El País Jesús Ruiz Mantilla conversaran sobre Woodstock, la contracultura i el seu impacte en l’ensenyament. A més, Les Arts acollirà una trobada a tres entre el lletrista i guitarrista de Vetusta Morla, Guille Galván, l’escriptora Lucía Lijtmaer i el cronista Fernando Navarro al voltant del rock, la cultura pop i les fonts d’inspiració. Ja el diumenge, la novel·lista Elisabet Benavent (Beta Coqueta) parlarà de com la música i el ritme travessen pels seus llibres supervendes; la cantaora Carmen Linares (Premio Princesa de Asturias 2022) i el poeta Antonio Lucas conversaran sobre emoció, cant i poesia; i l’escriptor Manuel Vilas (recent guanyador del Premi Nadal) i el guitarrista Pablo Sáinz Villegas protagonitzaran una xerrada amb la memòria i la poesia com a teló de fons. Divendres i dissabte es tancaran les jornades amb música en directe i tots els dies es realitzaran encontres per poder parlar de tu a tu en grups xicotets amb Manuel Vicent, Sole Giménez, Rodrigo Cortés, Guille Galvan i Carmen Linares (ací, cal reservar). Les fronteres entre la música i la literatura es dilueixen a València el segon cap de setmana de febrer. S.M.

También te puede interesar…

AbrakadabraCake

@abrakdabracake
Carolina Betancur es va submergir en el món del sucre i la farina i va nàixer aquest projecte de rebosteria.

HIFI

Jesús, 91
El que realment diferència a aquest club de la resta és el sistema de so d’alta fidelitat, únic en el seu gènere a València.

4ª Paradís

SÁBADO 15/6, 11H. 46€
Paradís es un encuentro de diseño que tiene el humor como hilo conductor.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.