FIDO

Benvolguda cultura municipal

L’escorxador: Sant Pere 35-37 / Lluís Despuig 22 (Cabanyal)
Reina 121: Reina 121 / Barraca 124 (Cabanyal)
Nau de Ribes 3: Parc Central (Russafa)
Alqueria d’Albors: L’
Alqueria d’Albors, 4 (Orriols)
Xalet de Aben al Abbar: Aben Al Abbar, 7 (Camins al Grao)

Al mes de maig s’inauguren cinc nous centres culturals municipals, espais amb una vessant comunitària que obriran les seues portes a diferents barris de la ciutat. Els cinc edificis recentment rehabilitats ja en si són un patrimoni interessant per apropar-se a conèixer-los: l’antic escorxador del Cabanyal, el centre ubicat al carrer La Reina 121, la Nave 3 al Parc Central de Russafa, l’Alquería d’Albors a Orriols y el xalet d’Aben Al-Abbar al districte de Camins al Grao, que va acollir al govern de la II República abans del seu exili. El Centre Cultural La Reina 121 obrirà les seues portes el divendres 3/5 a les 18h. amb l’actuació de la xilena LaMaca Selectha a ritme de cúmbia i fusió, la funció Gabinete poético de Vudú Teatro, un taller de titelles a càrrec de Teatro La Estrella i l’exposició fotogràfica Ones de llum que vetllen dedicada a les dones de la Setmana Santa Marinera, obra de fotograf colombià Rogelio Sarmiento. Hi ha més. Al mes de maig es posaran en marxa els cicles Els acústics de La Reina amb Esther i Sandra Monfort i Cabanyal Parla!, un fòrum de debat públic al voltant dels temes que afecten al barri. L’escorxador per la seua banda, oferirà un club de lectura de Flor de Mayo, un taller de creació teatral impartit per Eva Zapico que pren com a punt de partida la novel·la de Vicente Blasco Ibáñez i el concert de Cristina Blasco el divendres 3/5. El centre Aben al-Abbar acollirà dos activitats de VLC Negrauna masterclass de creació literària i una murder party. Després del primer tast que tindrem els mesos abans d’estiu, els centres comptaran a partir de setembre amb una oferta cultural que buscarà donar resposta a les demandes i necessitats del sector associatiu i veïnal dels districtes on s’ubiquen. És a dir, hi haurà una línia d’activitats lúdic-culturals promoguda des de cada centre, que també contemplarà activitats formatives i divulgatives i la cessió d’espais a col·lectius i associacions que presenten propostes. L’objectiu és crear sinergies i col·laboracions. L’accés de la ciutadania de totes les activitats serà de caràcter lliure i gratuït. G.T.

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.