Albergínia blanca de Torreblanca

Tot i que és considerada una verdura d’estiu, l’albergínia entra i amb molta dignitat en ple octubre amb una potència productiva sorprenent. Si sou dels que teniu dos o tres mates d’albergínia a l’hort, ho sabreu de sobra. Considerada antany una fruita insana (MALA INSANA > melanzana en italià), hi ha a muntó de varietats amb les seues particularitats. Entre les valencianes, l’albergínia blanca és una varietat que es caracteritza per l’inusual color blanc que presenta. Però sempre fou tan inusual? Si jutgem que en anglés es diu eggplant (planta ou) potser podem pensar que va ser una varietat més estesa en altre temps. El Catàleg valencià de varietats tradicionals d’interés agrari disposa de llavors d’esta albergínia, procedent de Torreblanca (Plana Alta) que val la pena que consumiu si la trobeu al mercat. De pell grossa i de carn blanca, suau i melosa, és molt bona per a fregir i torrar. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.