Adeu a la cirera de La Marina?

TASTA'L D'ACÍ

tastaldaci.com

Després de quatre anys d’una producció desastrosa de cirera a la Vall de Gallinera i la Vall d’Ebo, a la Marina Alta, la Cooperativa de Cireres Muntanya d’Alacant, creada el 1991, ha decidit tancar les portes. D’una producció que oscil·lava en anys normals dels 500.000 kg als 800.000 kg anuals, s’ha passat a uns 200.000 kg, el 2019; uns 28.000 kg, el 2020; uns 107.000 kg, el 2021, i tan sols 4.000 kg l’any passat. La climatologia canviant i brusca dels darrers anys ha fet que el fruit no arribe a quallar o que es podrisca o es gele per excés de pluja o fred. Els agricultors esperen suport tècnic i econòmic d’una Generalitat que ha abocat molts diners al sector turístic de la zona, sobretot després de l’incendi. Els agricultors, però, han començat a vendre bancals, creant així més risc de despoblació en una regió cada vegada més despoblada. Escrivim estes línies pocs dies abans d’unes eleccions valencianes que confiem que siguen decisives per a afavorir els nostres productors alhora que els nostres espais naturals. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.