Les dones en els tebeos del franquisme

MuVIM. Quvedo, 10

El còmic s’ha fet un lloc a la ciutat de València, sense cap mena de dubte. Apareix (per estar emparentat amb la il·lustració) en la mostra Ocultes i il·lustradesde La Nau, fa temps que ha pres pes en el discurs expositiu de l’IVAM i el MuVIM, que no és la primera volta que li fa cas, li dedica ara una lectura en clau de gènere (la pena és que no ocupe una de les sales grans del museu). Repassa l’evolució de la imatge de la dona en els tebeos durant els quaranta anys de dictadura franquista –dependent, abnegada i callada a l’espera d’un home amb qui tindre fills–, fins que aconsegueix deixar de ser objecte de desig masculí i erigir-se com a subjecte amb una identitat pròpia. AU

También te puede interesar…

Seguir siendo

HASTA EL LUNES 14/7
Por primera vez, el tape art de Álvaro Navarro abandona el espacio urbano para instalarse en el cubo blanco.

Senga Nengudi y Maren Hassinger

HASTA EL DOMINGO 2/11
Nengudi creó esculturas con medias de nailon rellenas de arena, ancladas a objetos encontrados, y Hassinger bailaba con ellas.

Veneradas y temidas

HASTA EL DOMINGO 31/8
Caixaforum repasa cinco mil años de creencias espirituales alrededor de la mujer y la feminidad a través de casi doscientas piezas.

Tráfico de modas

FINS EL DIUMENGE 12/10
Uns joves valencians amb ganes de divertir-se i vestir-se amb una moda que aleshores no existia van posar en marxa Tráfico de Modas.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.