Les dones en els tebeos del franquisme

MuVIM. Quvedo, 10

El còmic s’ha fet un lloc a la ciutat de València, sense cap mena de dubte. Apareix (per estar emparentat amb la il·lustració) en la mostra Ocultes i il·lustradesde La Nau, fa temps que ha pres pes en el discurs expositiu de l’IVAM i el MuVIM, que no és la primera volta que li fa cas, li dedica ara una lectura en clau de gènere (la pena és que no ocupe una de les sales grans del museu). Repassa l’evolució de la imatge de la dona en els tebeos durant els quaranta anys de dictadura franquista –dependent, abnegada i callada a l’espera d’un home amb qui tindre fills–, fins que aconsegueix deixar de ser objecte de desig masculí i erigir-se com a subjecte amb una identitat pròpia. AU

También te puede interesar…

Cualladó: arxiu / obra

FINS EL DIUMENGE 27/4
El propòsit de la mostra és posar en valor l’arxiu documental de Cualladó que la família va donar a l’IVAM l’any 2022.

Arqueología familiar

HASTA EL VIERNES 28/2
Con dibujo, tejido y cerámica, Nuria Riaza teje composiciones en las que muestra su interés por los procesos, la arqueología y la geología.

Naturaleza erótica

DEL VIERNES 10 AL VIERNES 31/1
Quince fotografías articulan una exposición en la que naturaleza y cuerpo humano se fusionan para crear imágenes híbridas.

Les quatre estacions

FINS EL DIJOUS 27/3
Vinz Feel Free teixeix una faula en la qual la natura, amb la seua flora i fauna, avança en una simbiosi amb l’ésser humà.

Unir la grieta

HASTA EL VIERNES 7/2
Claudia Pastomás hace interactuar las texturas, la elasticidad y la resistencia de los materiales en sus esculturas.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.