FIDO

Vinça (12). La festa de la sucà

TASTA'L D'ACÍ

tastaldaci.com

Acabem l’any parlant de l’oli d’oliva en el mes de desembre de Vinça. I ho fem d’una manera especial i, fins i tot, una miqueta estranya. Justament en un any on la mancança d’oli valencià és molt palesa —atesa la variació climàtica tan extrema i la propensió de plagues i fongs en les oliveres enguany—, reivindiquem el nostre oli d’oliva amb una tradició de Cocentaina que té els seus orígens en la festa de la Corriola o la Sucà. Una diada que es feia per Santa Bàrbera (i actualment el 8 de desembre) i que festeja en origen el primer tast o sucada d’oli. La tradició, recuperada de fa uns quants anys, s’acompanya d’un rotllo de pa, anomenat «corriola» i d’una llonganissa roja i  és dels millors moments per a visitar la capital del Comtat i gaudir d’una de les festes valencianes més autèntiques. Resseguiu la història en <tastaldaci.com>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.