Vinça · (5) Les fraules de l’Hort del Santíssim

TASTA'L D'ACÍ

tastaldaci.com

Algú pot pensar que les fraules (també dites maduixes, mariotxes, entre d’altres noms populars) són fruits de països llunyans i gèlids, però són ben presents, en les versions més silvestres en molts racons muntanyencs de la geografia valenciana. En la versió cultivada, foren ben populars a la ciutat de València i a d’altres comarques com al Camp de Morvedre o a la Costera, on encara, i cada vegada més, se’n cultiven. La història de Vinça del mes de maig ens transporta a la València del segle XIX, en una zona annexa al riu Túria entre l’antic Palau de Ripalda, l’Hort de Romero i el carrer –anomenat actualment– de les fraules. Allà hi havia un immens fraular que feia les delícies de la gent més benestant del Cap i Casal, però també de gent més humil, en el ben recordat Hort del Santíssim, un espai on es servien les fraules acabades de collir i que deixà durant anys i panys molts records gustatius (i olfactius) als valentins. Resseguiu esta història en Vinça i en el nostre web <tastaldaci.com>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.