VIII Splash

CASAL JOVE PORT DE SAGUNT. Vent de Marinada, s/n

L’edició 2020 del Festival de Còmic de la Comunitat Valenciana es va limitar a l’entrega de premis a l’aire lliure degut a la situació pandèmica del moment, però enguany Splash torna al format de fira presencial amb 24 expositors que seran l’aparador de 18 editorials (huit d’elles valencianes) i uns quants treballs autoeditats. Un dels grans noms d’aquesta huitena edició serà el de Magius, Premi Nacional del Còmic 2021 amb Bienvenida primavera, editat per Autsaider Comics, la mateixa editorial que apostà per Abràzame hasta que deje de dar puto asco d’un altre dels convidats, Juarma, un supervendes amb la seua primera novel·la Al final siempre ganan los monstruos. Altres dels autors i autores confirmats son Laura Pérez, autora del cartell; Joan Mundet, il·lustrador de la sèrie de novel·les Les aventures del capità Alatriste d’Arturo Pérez Reverte; David Ramírez, que ha publicat recentment les vinyetes que li dibuixà al seu marit mentre este estava aïllat a l’hospital per haver-se contagiat de Covid (COnviVIenDo 19 días); Eneko, Premi Humor Gràfic enguany i protagonista d’una de les quatre exposicions que organitza el festival; els valencians guanyadors del Premi Nacional del Còmic 2019 Cristina Durán y M.A. Giner; Elías Taño, que próximament parirà Grafía sobre la migració de la població canària a Veneçuela o el francés establert a València Chris Stygryt, que va traure fa uns mesos Titú amb l’editorial Dolmen. Hem esmentat una exposició de passada, però la grossa serà Instagáficas, que desplegarà una col·lecció majúscula d’humor gràfic pel transport públic, les marquesines i les institucions públiques de Sagunt. Sobre l’humor gràfic als nostres dies versarà una xerrada que mantindran Eneko, Laura Márquez i Magius; es presentarà l’àlbum Efectos secundarios (Astiberri) amb una vintena d’històries que giren al voltant de la Covid, i set autors contaran el seu procés creatiu i el context en el qual desenvolupen la seua obra en la xerrada col·lectiva Conta’m la teua història. S.M.

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.