FIDO

Tomata del pebre

tastaldaci.com

Per als qui no consumim tomata fresca durant l’hivern, l’alegria de veure-les reaparéixer al camp no té preu. Per als qui no ho sapieu, la tomata és un fruit estival que s’apaga amb les primeres fredors. Conreada a la Mediterrània d’ençà que fou portada d’Amèrica, el nivell d’adaptació i variació al territori de la tomata és encara font d’estudi. En el Catàleg valencià de varietats tradicionals d’interès agrari del Banc de llavors de la Generalitat Valenciana es recullen unes quantes varietats valencianes. Una de les millors i més dolces és la tomata del pebre, dita així per la seua forma piriforme semblant a un pimentó. Típica a l’horta de València, cada volta se’n veu menys, entre altres motius perquè el fruit produeix poca llavor, cosa que, per contra, la fa especialment bona per a menjar, ja que tot és carn. Coneixeu més sobre esta tomata i altres varietats valencianes tradicionals al nostre web <tastaldaci.com>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.