Tasts plens de __Sentit

Darrere de Sentit (instagram.com/__sentit) hi ha Irene, un terratrémol d’emocions i coneixements sobre molts dels ingredients clau de la cuina valenciana i mediterrània: vins i vermuts, cerveses, formatge, confitures, però, sobretot, oli d’oliva. O, com ella diria, oli d’oliva verge extra. Agrònoma amb una intensa experiència fora de les nostres fronteres, Irene mescla unes grans dosis de passió i comunicació a parts iguals que regala als profans en la matèria en forma d’experiències sensorials associades a la producció i al tast dels aliments esmentats. Uns coneixements profunds dels processos agroalimentaris fan que Irene siga la perfecta conductora d’uns tasts gastronòmics que volen tornar a donar al camp, a l’agricultura i al producte de proximitat la valor que es mereixen i que, en molts casos, ha perdut per desgràcia en les darreres dècades. La seua experiència a l’Argentina començà en la docència universitària de l’agronomia, els estudis de màrqueting i tasts a cegues juntament amb estudis de consum. Però on realment pogué tocar amb les mans, literalment, les campanyes de producció d’oli d’oliva va ser amb la família Zuccardi, amb el seu oli Zuelo, en què va poder aprofundir en l’anàlisi de laboratori, el treball directe amb l’agricultura i els programes de turisme i la divulgació que li han proporcionat les eines per a poder acostar a tot públic els coneixements tècnics de la producció de l’oli. Tornant a l’hemisferi nord, l’Alentejo portugués també ha estat un lloc clau per a Sentit on, més prop del bressol tradicional d’oliveres, va poder aprendre i treballar de valent en diverses empreses olieres.

IMG_9910

Irene3

IMG_9869

Les experiències de Sentit, per tant, ens donen la clau per a comprendre i conéixer el funcionament de la indústria alimentària i de l’agricultura, les quals ens donen de menjar cada dia a tots nosaltres. Varietats utilitzades, processos productius i els avantatges (i desavantatges) nutricionals són algunes de les informacions valuoses de què Irene ens fa prendre consciència. Aquestes ganes de conéixer més profundament el camp i la nostra terra va fer que Irene tornara a València per a fer un curs d’agroecologia que encara l’ha acostada més al nostre terrer. Això feu que Irene es llançara a crear Sentit —amb l’ajuda d’Ana Climent— per a portar l’agronomia, la gastronomia i el producte a compartir al voltant d’una taula i amb molt de comboi i fer xarxa entre la gent. «M’agrada que la gent estiga contenta» ens diu Irene alhora que somriu parlant de les experiències que organitza. La gent assistent als diversos tallers que ha fet ja amb FAM, la botiga L’Hortet (Russafa, València) han estat ja una satisfacció d’un treball ben fet i que, sobretot, deixa un bon gust de boca a tot públic. Pròximament, farà una experiència al restaurant Oganyo (l’Amistat, València) i també, fruit d’una coŀlaboració amb Tasta’l d’ací, us oferirem una experiència única de la qual us tindrem ben informats.

Irene5

tast

No volem deixar de banda —fartons que som nosaltres— la part de la degustació final en què Irene ha pensat totes les aplicacions dels productes que presenta per a traure, i mai millor dit, bon suc a l’experiència. Amb cada detall pensat, Irene coŀlabora amb artesans valencians com ara el forner Jesús Machí, qui li ofereix el pa, amb Bruno de Mastika l’Horta, pels productes del camp, o amb Álvaro, d’Esmalts Carbonell, per a les utilitàries i belles safates de fang per a tastar l’oli i Alba Abellán, per a la iŀlustració dels processos de l’oli.

Irene2

Contacteu amb Irene través del seu Instagram (@__sentit) o per correu electrònic a [email protected] per a viure una experiència sensorial amb uns aliments de la nostra terra com a protagonistes que us ompliran el cor a banda de la panxa.

XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.