FIDO

Santiyaki

MERECEN LA PIERNA

Centelles, 28 · @santiyaki_ruzafa

Santi portava cuinant més de vint anys a llocs de renom a València quan la pandèmia li va canviar la vida, com a tot(e)s, però més. Es va inventar Santi CocinaVirus amb vídeo receptes saludables tan bones per al seu fill de sis anys com per a tu, o qualsevol persona. Després es va animar a portar plats equilibrats a esportistes i amb molt d’esforç i motivació ha creat el concepte Santiyaki al barri de Russafa, on fa dos mesos que és l’amo del carrer. Què et sembla una casa de menjar per a emportar-se sense fregitel·la ni ultraprocessats, on la filosofia base és promoure el benestar de les persones amb ingredients locals i frescs? Doncs, damunt li dona un toc ORiental. Menjar sa i saborós és més fàcil d’ençà que Santi ha obert el seu local que, a més a més, ofereix menús setmanals per a aquells que no poden (o no volen, disculpa) cuinar; i te’ls emporta a la ofi o a ta casa fent quasi màgia. Un altre punt important: reciclen i gasten envasos biodegradables i de vidre. Cuinant, cuinant, Santi ha creat del PadCor, una versió del Pad Thai amb ingredients coreans que et farà plorar de gust. Ara bé, jo vos dic que somnie cada nit amb una coca de xocolate negre que fa gust de paradís i ací continue tastant meravelles. Amb la calor fa amanides fresquetes i gaspatxos de remolatxa, carlota o poma, mentre no para d’inventar noves receptes originals i delicioses. Diu que somnia amb no treballar el cap de setmana (arribarà!), encara que donar a conéixer Santiyaki més enllà del barri seria igual de meravellós com quan li diuen que el menjar està bo! Doncs, tu a cuinar amb amor que nosaltres li ho contem al món! MARÍA DE QUESADA

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.