CaixaForum València

DES DEL DIMECRES 22/6
caixaforum.org/es/valencia

La transformació de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències en la novena seu CaixaForum d’Espanya es farà efectiva al juny. L’edifici megalòman de Santiago Calatrava anomenat amb retranca “la clòtxina gegant” (era una plaça coberta amb una closca buida) va ser l’últim en incorporar-se al complex dissenyat per l’arquitecte valencià i no trobava qui li donara un ús regular al marge d’un torneig de tenis ATP 500, la Campus Party o la València Fashion Week que es celebraven setmanes soltes a l’any. Costà 95 milions d’euros, s’inaugurà inacabat i es tornà a tancar amb goteres per acabar convertit en un edifici sense ús i amb un alt cost de manteniment. D’ací que la reobertura de la closca amb redisseny interior de l’estudi Cloud 9 per albergar les sempre potents activitats culturals de la Fundació La Caixa és una noticia que cal celebrar.

Obrirà les portes el 22 de juny i fins el dia 30 celebrarà jornades de portes obertes perquè tothom puga entrar gratuïtament a conèixer l’interior avantguardista del nou engranatge cultural de la ciutat. I les escultures d’Anna Talens i Inma Femenía que s’exposaran de forma permanent. En total, 6500 quadrats de superfície útil ocupada per dos grans sales d’exposició a la planta baixa, aules polivalents, un auditori, espais familiars i educatius, una llibreria i un restaurant.

El projecte aterra lluint galons amb tres exposicions d’altura. La primera naix d’una col·laboració amb (atentes!) el senyor British Museum. Faraó. Rei d’Egipte exhibirà 137 peces, treballs d’orfebreria, busts imponents i relleus extirpats de temples egipcis que expliquen com era la vida en aquells temps: el caràcter diví dels faraons, la simbologia de les vestimentes i les joies, la religiositat, els rituals, l’organització administrativa del país, les guerres expansives i de protecció i la vida al palau. D’altra banda, Horitzó i límit explora com la creació del paisatge ha modelat la nostra percepció sobre la natura en els últims segles, amb obra de la col·lecció de la Fundació i préstecs d’altres institucions com el Prado o el Reina Sofía. Apareixeran noms com els de Gustave Courbet o Anglada-Camarasa. Per últim, #LaNUBE{IA} sobre l’ús d’intel·ligència artificial en l’educació. Tot començarà amb la conferència inaugural d’Enric Ruix-Geli, l’arquitecte encarregat del redisseny interior de l’edifici. Una xarrada a mig camí entre un espectacle i una performance on s’explicarà el procés creatiu, la conceptualització de l’edifici i els desafiaments tècnics amb els que s’ha trobat l’equip durant la construcció del nou centre cultural. També al juny, Rossy de Palma i Pi Piquer faran una performance poètica inspirada en un encontre imaginari entre Joan Miró i Joan Brossa, un intent lúdic i expressionista de dadaisme il·lustrat. Hi ha un seguit d’activitats programades per al juliol, però això ja vos ho contarem en l’AU d’estiu. S.M.

También te puede interesar…

AbrakadabraCake

@abrakdabracake
Carolina Betancur es va submergir en el món del sucre i la farina i va nàixer aquest projecte de rebosteria.

HIFI

Jesús, 91
El que realment diferència a aquest club de la resta és el sistema de so d’alta fidelitat, únic en el seu gènere a València.

4ª Paradís

SÁBADO 15/6, 11H. 46€
Paradís es un encuentro de diseño que tiene el humor como hilo conductor.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.