FIDO

Sant Blai Llépol

TASTA’L D’ACÍ

tastaldaci.com

El calendari festiu d’hivern valencià no descansa. Abans no arribe l’equinocci vernal, hem gaudit de focs i menjars típics per Sant Antoni. Però el febrer comença també fort amb la festivitat de Sant Blai amb mil i una formes —en salat i dolç— de pans, rotllos i altres pastes que recorren tot València, com ara gaiates i ulleres a la Jana, rotllos (fets de pasta de lionesa) a Borriana; taronges de la sang beneïdes a Alpont, les coquetes a Sagunt, uns espectaculars rotllos guarnits i farcits de patacat o cabell d’àngel a Setaigües; les coquetes seques de Russafa (València ciutat) o els gaiatos, santblaiets i el magnífic rossejat de Torrent amb pilota dolça inclosa. I més rotllos a Algemesí (amb carabassa i llavoretes), a Alginet, a Beneixama, a Elx i a Peníscola; bollos a Benidorm, Finestrat o la Vila Joiosa, i a Teulada l’original dama, com també pans de Sant Blai a Gorga (amb un ametler florit dibuixat amb merenga), a Santa Pola i a Utiel. En coneixeu més? Escriviu-nos a www.tastaldaci.com. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.