FIDO

La Zafra, vins nus que recuperen les arrels

TASTA’L D’ACÍ

tastaldaci.com

Rere els vins naturals La Zafra trobem Mar Cabanes i Ignacio Mancebo, dos tècnics en agroecologia que veren en estes vinyes familiars una possibilitat de tornar a la terreta i continuar la tradició vitivinícola de la contrada. Al paratge de la Safra, a Monòver (Vinalopó Mitjà), han recuperat varietats valencianes en perill d’extinció com el raïm valencí negre, i elaboren amb un treball acurat i manual una gamma de vins naturals amb altres varietats locals (marseguera i monestrell). El ventall de gusts i colors dels seus vins, anomenats Nu perquè estan despullats de qualsevol afegitó que no siga el suc de raïm, fluctuen del quasi taronja màgic Nu brisat al vermell cirera del vi Madara passant per un magenta Nu valencí. Per si no fora poc, produeixen safrà de primera qualitat. Coneixeu més el projecte en <lazafra.es>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.