FIDO

FAM, talent i gana!

Pot semblar que FAM (@fam_vlc) és només un perfil d’Instagram, però és la porta de benvinguda a la idea que conjumina les arrels a la terra, la seua transformació culinària i el concepte d’un producte.

Poca gent sap que en valencià el substantiu talent no només té el significat conegut de ‘gran capacitat per a fer reeixir certes coses’, sinó que també, en femení, la talent, és sinònim de ‘fam’ i ‘ganes de menjar’ –sant Vicent Ferrer deia en els seus sermons que si vérem una ànima pura la miraríem tan fixament que no tindríem talent ne set ne son. I és que Ana Climent, l’esperit del projecte FAM, reuneix i combina les dues accepcions de talent a la perfecció.

Concebut per a aquells amb gana de crear i compartir taula, Ana es proposà fa un any trencar la monotonia que tenia amb son pare i sa mare per a comboiar-los a fer-nos conéixer els productes hortícoles de cada temporada i les receptes que s’hi associen en un embolcall neorural per a fer-nos-ho atractiu als urbanites.

FAM_AU

A primera vista potser no us n’adoneu, però si guaiteu les tres columnes canòniques del seu Instagram trobareu que a cada línia es parla d’un producte de tres maneres diferents. En la columna de la dreta trobem el producte nu, envoltat del seu paisatge original: Sabeu com són les fulles d’un caquier? En quants ramells pengen les olives?  I les colors de la flor de l’alberginera?

FAM_faves

En la columna central trobem el mateix producte d’una manera conceptual en un impàs entre el camp i la cuina. Un trencadís d’imatges evocadores i provocadores que ens descobreixen la bellesa i la complexitat de molts productes que ens portem a la boca cada dia.

FAM_albercoc

I, en darrer lloc, a la columna de l’esquerra trobem les creacions culinàries amb el mateix producte. Un recull de receptes que ben sovint acaben el cicle proposat d’una manera ben original.

FAM_coques-ceba-tendra

A través dels stories han arribat a convocar un primer #DinarFAM amb un grapat de convidats de diverses generacions i nivells tecnològics que compartien taula amb un punt en comú: aprendre els uns dels altres (tallers d’adobar caquis, collir cacaus o moniatos i fer gintònics amb aranges collides per ells mateixos).

IMG_5561

Les Cases de Quilis (la Costera) és l’indret on tingué lloc el primer #DinarFAM, a recer d’una casa de camp ben suggestiva. Estigueu al cas a les publicacions de FAM perquè ben prompte ens sorprendrà amb alguna altra convocatòria mengívola.

MARTINA MONLLAU / XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.