FIDO

Falles experimentals i diverses

DIMECRES 16 I DISSABTE 19/3

Hi ha tantes formes de viure les Falles com a valencians i visitants que abarroten la ciutat eixos sorollosos dies de març. Si voleu fugir dels grans monuments Disney i les ofrenes de caire religiós, ací vos oferim dos alternatives sucoses. La primera l’organitza el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV) des de fa alguns anys. Un recorregut guiat per les falles experimentals de la ciutat el dimecres 16/3 que arrencarà, com és costum, amb la visita a l’exposició del CTAV: Cremar el disseny que estableix una connexió entre disseny, Falles i art i compta amb la col·laboració d’arquitectes, dissenyadors i artistes fallers (cal inscripció prèvia). El recorregut inclou la visita a la falla de la plaça de l’Ajuntament, la de Lepant-Guillem de Castro, la de Borrull-Socors, la falla de Mossén Sorell-Corona, la de Ribesán Ripalda-Beneficiència-Sant Ramón, i la falla de Na Jornada. S’acabarà en l’exposició El llibret de la Falla de l’IVAM. D’altra banda tenim una de les falles més trencadores de la ciutat, Borrull-Socors, que ha organitzat juntament amb l’associació LAMBDA la I Jornada Falles i Diversitat de Gènere el dissabte 19/3 en la plaça de Sant Sebastià (al costat del jardí Botànic). Amb l’esperit crític funcionant a tota màquina al taller de noves masculinitats i al col·loqui sobre les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals en l’àmbit faller, però deixant també lloc per a la festa amb paelles populars i el concert de Mireia Vives i Borja Penalba. Ho deia l’Emma Goldman: “Si no es pot ballar, la teua revolució no m’interessa”. S.M.

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.