FIDO

Falles 2020: La ruta alternativa

poppyns.com

A molts valencians ens impressionen les falles tradicionals, sí, molt, però estem cansats de la seua estètica eternament Disney i la temàtica recurrent, acuradament revoltosa, picarona si voleu, però gens transgressora. Per això han sorgit altres iniciatives com les Falles Antifeixistes, les Falles Populars i Combatives o les Falles I+E, formades per comissions amb ganes d’innovar i fugir dels convencionalismes. Si voleu conèixer aquesta altra manera d’entendre la festa, hi ha moltes rutes per recorren les falles innovadores de la ciutat. Una d’elles és la que organitza l’arquitecte Ricardo Ruíz, membre de la Federació de Falles Innovadores i Experimentals, una ruta guiada de dues hores a peu per algunes de les falles cèntriques amb més calat artístic i social. La intenció és que, sempre que es puga, siguen els mateixos autors els que expliquen la gènesi i el missatge de les seues creacions. I si voleu saber més de les Falles I+E, la tenda de moda i disseny sostenible Poppyns co-edita un llibret amb esbossos, explicacions i fotos del ninots de totes les falles experimentals de la capital i d’alguns pobles del voltant que es presentarà a principis de març. A València tenim falles per a tots! S.M.

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.