Dones de Ciència

donesdeciencia.upv.es

Els xics són millors per a la ciència i les xiques són més de lletres. Mentida! La Universitat Politècnica de València i Las Naves s’han conjuminat per desfer aquest estereotip de gènere traçant a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana una ruta de murals pintats per dones dedicats a algunes de les científiques més destacades de la història. Al febrer, Nayra López Martos va cobrir una de les parets verticals de l’escola Salvador Tuset de València amb el rostre de l’arquitecta Zaha Hadid, la primera dona en guanyar el prestigiós premi Pritzker d’arquitectura al 2004. I Galletamaria, en el CEIP Torrefiel, va dibuixar a Mae Jemison, la primera dona afroamericana que va viatjar a l’espai, dins del transbordador espacial Endeavour. Hyuro ha homenatjat a Jane Jacobs, una visionària que va propugnar un urbanisme amb perspectiva de gènere i participació ciutadana, les Cachete Jack a Josefina Castellví, investigadora tenaç de l’Antàrtida, i Carla Fuentes a Hedy Lamarr, inventora del sistema de comunicació en el qual es fonamenten les tecnologies sense fil, com ara el bluetooth i el wifi. Hi ha moltes més, traceu la vostra ruta amb ajuda del plànol que trobareu al web donesdeciencia.upv.es i descobrireu com les artistes d’ara li reten homenatge a científiques d’ahir. AU

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.