FIDO

Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat

CENTRE DEL CARME. Museu, 2

Baba Kamo és el país d’on prové Kembo, un lleó vegetarià, juganer i pacífic, creat per l’escriptor Carlos Pérez i il·lustrat per Miguel Calatayud. Però no sols això. Baba Kamo és també el primer festival i fira del llibre il·lustrat que se celebra a València i a Espanya, que implica a llibreries, editorials i segells d’autoedició nacionals i internacionals. No és d’estranyar que se celebre en el Centre del Carme, compromès des de fa ja temps amb iniciatives innovadores, el preciós claustre gòtic del qual acollirà els 27 expositors, així com les activitats paral·leles per a grans i menuts, professionals i aficionats: xerrades, lectures, entrevistes a professionals, tallers, un combat d’il·lustradors en directe i dues exposicions, aquí és res. Una de les mostres, Babalunga i Kamolongos, serà el resultat de la convocatòria d’il·lustració editorial que ha llançat l’Associació de Professionals de l’Il·lustració Valenciana (APIV), organitzadora del festival; l’altra viatjarà per la ciutat, com la seua protagonista, Kembo, eixe Lleó del qual abans parlàvem, ocupant diferents espais dels barris de València. Diuen que mai és tard quan arriba, però la veritat és que s’ha fet esperar el moment de donar-li al llibre il·lustrat, eixa petita obra d’art a vegades passada per alt, el lloc i la importància que es mereix. Sobretot en una ciutat plena d’il·lustradors impressionants que, amb esdeveniments com aquest, poden reivindicar, una vegada més, la seua professió, confosa massa sovint amb la del dissenyador o dibuixant. GLORIA POZUELO

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.