58a Fira del Llibre

DEL DIJOUS 27/4 AL DIUMENGE 7/5
JARDINS DE VIVERS. Cavanilles, 1

És el primer any que la Fira del Llibre de València convida una ciutat del món a participar en la seua programació i la que enceta la proposta (estesa en altres fires) serà Nova York. Una ciutat amb vincles molt importants amb escriptors i artistes valencians com Rafael Guastavino, l’arquitecte que “reinventà” Nova York a finals del segle XIX; Joaquín Sorolla, qui acceptà l’encàrrec titànic de pintar la sèrie Visió d’Espanya per a la Hispanic Society of Amèrica; Manolo Valdés, novaiorquès d’adopció que ha exposat les seues escultures al centre neuràlgic de la ciutat o Santiago Calatrava, autor d’esglésies i estacions de metro de quatre milions d’euros (amb goteres). La Fira Internacional del Llibre (FILNYC) de Nova York participarà en aquesta edició intercanviant experiències i fent difusió de la seua pròpia literatura i la Fira del llibre de València tornarà la visita la pròxima tardor amb una representació d’escriptors i escriptores valencians. Pel que fa als Premis Fira del Llibre 2023, enguany recauran en l’escriptor de Beniopa (la Safor) Josep Piera i l’autora del bestseller mundial Manolito gafotas, Elvira Lindo, que acaba de publicar la novel·la En la boca del lobo (Seix Barral) situada en una petita població deshabitada d’El Racó d’Ademús d’on era oriünda sa mare.

Hi haurà clubs de lectura amb Víctor del Árbol i Raquel Ricart al voltant dels seus llibres Nadie en esta tierra(Destino) o El dit de Déu (Proa), i un bon grapat d’activitats que us resumim a continuació. Un acte sobre literatura hispanoafricana amb Donato N’Dongo [7/5], una taula redona sobre la censura i la llibertat d’expressió en la literatura infantil i juvenil [27/4] arran de la polèmica amb Roald Dahl i la presentació de la novel·la Cuando ya no quede nadie d’Esther López Barceló amb la presència de membres d’associacions en defensa de la memòria històrica [28/4]. L’hispanista dublinés Ian Gibson ve a presentar Un carmen en Granada: memorias de un hispanista dublinés [29/4], Manuel Vilas Nosotros [6/5] i Rosa Montero, que torna al gènere negre en companyia d’Oliver Tuc (guanyador del Premi Quais du Polar, el més prestigiós guardó francès del gènere policíac), La desconocida [7/5]. Sorolla farà acte de presència en l’any del centenari de la seua mort en la presentació del llibre Cómo cambiar tu vida con Sorolla, una combinació de biografia, assaig i ficció de César Suárez [30/4], i també ho farà Vicent Andrés Estellés en l’acte que commemora el 30é aniversari de la seua mort [4/5]. Hi ha molt més, consulteu tota la programació al web <firallibre.com> S.M.

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.