Tráfico de modas

FINS EL DIUMENGE 12/10
LA NAU (Sala de Bigues). Universitat, 2

L’Arxiu Valencià del Disseny s’ha aliat amb la Universitat de València per a descobrir-nos una de les primeres empreses valencianes basades en la cultura del disseny. Acabada la dictadura franquista, la dècada dels huitanta a Espanya es va caracteritzar per la seua efervescència cultural. En aquest context, uns joves valencians amb ganes d’eixir d’un ambient burgés, divertir-se i vestir-se amb una moda que aleshores no existia en el seu entorn, van posar en marxa la marca Tráfico de Modas. Va ser un projecte familiar dels germans Errando Mariscal –Pedrín, al capdavant com a dissenyador; Santi, Jorge i Ada– i de María José Villalonga, engegat des d’un pis al carrer de les Comèdies, just al costat de La Nau. També hi va col·laborar en el disseny d’estampats i de la gràfica una figura hui ben coneguda: Javier Mariscal. Un any després de la presentació de la seua primera col·lecció al Saló Gaudí de Barcelona l’any 1984, van desfilar per la Passarel·la Cibeles. Fou evident que venien a ocupar un buit dins de la moda nacional i des d’ací també trobaren l’èxit internacional. A la mostra Tráfico de modas s’exposa la gràfica transgressora dels seus catàlegs, les col·leccions més icòniques de la marca, l’exuberant creació d’estampats de Mariscal, els dibuixos i aquarel·les de Pedrín, fotografies i vídeos de les desfilades, i les seues peces i accessoris més característics. AU

También te puede interesar…

Seguir siendo

HASTA EL LUNES 14/7
Por primera vez, el tape art de Álvaro Navarro abandona el espacio urbano para instalarse en el cubo blanco.

Senga Nengudi y Maren Hassinger

HASTA EL DOMINGO 2/11
Nengudi creó esculturas con medias de nailon rellenas de arena, ancladas a objetos encontrados, y Hassinger bailaba con ellas.

Veneradas y temidas

HASTA EL DOMINGO 31/8
Caixaforum repasa cinco mil años de creencias espirituales alrededor de la mujer y la feminidad a través de casi doscientas piezas.

¡Esto no es cómic!

HASTA EL DOMINGO 9/11
La selección de ¡Esto no es cómic! incluye fanzines míticos españoles de los años setenta como La piraña divina de Nazario.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.