Text [no text]

LA NAU. Universitat, 2

Agermanades, la Universitat de València i la Universitat Politècnica (UPV) li dediquen una mostra al llibre com objecte artístic. La UPV custodia una col·lecció de referència de 1.400 llibres i publicacions d’artista que es nodreix de la producció pròpia que genera la Facultat de Belles Arts, però també recull obra dels artistes internacionals més rellevants de la segona meitat del segle XX que utilitzaren el llibre com a suport artístic i van eixamplar els seus marges més enllà de la funció discursiva-narrativa. La mostra Text [no text] comença amb artistes dels 60 i de l’àmbit Fluxus (grup que va començar enviant els llibres en caixetes per correu postal), i continua amb publicacions artesanals i experimentals (inserits, pàgines doblegades…) eixides de l’editorial Beau Geste Press de la parella d’artistes mexicans Felipe Ehrenberg i Martha Hellion. L’exposició inclou obres mítiques com el desplegable Every building on the sunset stripd’Edward Ruscha o el Warhol’s index (book), deliciosos llibres minimalistes i conceptuals de Sol Lewitt, els “llibres il·legibles” de Bruno Munari, els de fotografia d’arquitectura industrial de Bernd i Hilla Becher o la poesia visual d’Edgardo Antonio Vigo. S.M.

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.