Per què soc així?

FINS EL DIUMENGE 29/5
CENTRE DEL CARME. Museu, 2

Què tu no tens disseny a casa? L’exposició Per què soc així ve a demostrar-te que estàs equivocat, que el disseny no és cosa de pijos sofisticats amb diners, que disseny hi ha en la maquineta amb què et depiles les cames o el mentó de tant en tant. Perquè aquesta mostra ideada per València Capital Mundial del Disseny i el Centre del Carme no està pensada per als sofisticats, està pensada per a tu, que no saps qui és Rafael Marquina, però agrupes les fulles amb clips i agraeixes que el setrill no quede oliós després de gastar-lo. Aquesta és la primera de les sis exposicions que el CCCC li dedicarà al disseny enguany, concebuda amb absolut esperit didàctic per Juli Capella per fer-nos conscients que el disseny ens ha fet a tots la vida més fàcil. En ella, són els objectes quotidians els que ens expliquen visualment per què són com són. L’encenedor va fer possible dur foc a la butxaca, el mapa autoplegable aconseguí reduir 18 vegades la seua grandària, la màquina d’escriure innovà per fer l’escriptura més ràpida i llegible, el pitet de silicona amb butxaca evita desastres a taula, la navalla suïssa de Karl Eisner explorà la multifunció de la que hui és paradigma el smartphone i Philippe Starck va estilitzar rellotges i espremedores. No són els únics dissenyadors de renom que tenim a la mostra, està Sottsass amb la seua Olivetti, la tetera de Matteo Thun, la maquineta d’afaitar elèctrica Braun de Dieter o el dispensador de gelat de Sherman Kelly amb aigua calenta al mànec perquè les boles de gelat espongen en comptes de compactar, un disseny patentat amb el qual va guanyar molts diners i que segueix vigent hui en dia. El casc de bicicleta plegable Closca que protegeix a ciclistes urbanites arreu del món és la nota valenciana en aquesta exposició que destaca les bondats d’objectes que no valorem però que ens ajuden a viure millor. S.M.

También te puede interesar…

Esther Ferrer

HASTA EL DOMINGO 29/9
La Premio Nacional de Artes Plásticas 2009 nos invita a conocer parte de la obra que ha desarrollado desde principios de los años sesenta.

Els 15 anys d’Equipo Límite

FINS EL DIUMENGE 1/9
Cuqui Guillén i Cari Roig begueren del pop art estatunidenc i l’incorporaren una òptica local, còmica i feminista.

Visiones expandidas

HASTA EL DOMINGO 1/9
La historia no convencional de la fotografía desde principios del siglo XX hasta la actualidad siguiendo un eje temático, no cronológico.

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.