FIDO

L’ombra de les lletres

FINS EL DIUMENGE 14/4
C.M. RECTOR PESET. Pl. Forn de Sant Nicolau, 4

Els rètols comercials desapareguts a València entre 1880 i l’any 2000 són l’eix d’aquesta exposició. Comissariada pel dissenyador Tomás Gorria, recull vestigis visuals que contenen històries d’antics comerços, tradicions i modes que han modelat el caràcter de la nostra ciutat. El dissenyador Juan Nava porta des de l’any 2004 fotografiant rètols i dibuixant les lletres que contenen per al seu magnífic projecte Letras recuperadas, i aquesta mostra del Col·legi Major Rector Peset posa també l’ull en la tipografia. L’altra pota de L’ombra de les lletres és la fotografia urbana de fotògrafs com Laurent, Desfilis, Barberà Masip o Roglà que a principis del segle XX capturaren com eren els carrers, els comerços i les interaccions socials de la seua època. Però sigué dels anys seixanta als huitanta quan alguns fotògrafs i dissenyadors valencians com Francesc Jarque o Miguel Calatayud se n’adonaren de la importància dels rètols com a patrimoni gràfic i passaren a convertir-los en objectiu específic de les seues instantànies. Hui, dissenyadors com Gorria i Nava, i fotògrafs como Tono Giménez, ja amb càmeres digitals, segueixen capturant rètols que malauradament han desaparegut del paisatge urbà valencià, però reviuran llustrosos en aquesta exposició. AU

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.