Habitar el Vives

FINS EL DIJOUS 10/7
ESPAI VIVES. Blasco Ibáñez, 23

El que fou Col·legi Major Lluís Vives des de 1954 és un edifici de rellevància històrica a València pel seu continent i pel seu contingut. Reconegut com a Bé d’Interés Local, és una icona de l’arquitectura racionalista valenciana, signada per l’admirat Javier Goerlich, arquitecte del Mercat d’Abastos, de l’edifici del Banc de València i de l’antiga plaça de l’Ajuntament, entre moltíssims altres projectes locals de primer nivell. L’edifici duia més d’una dècada tancat per rehabilitació i va obrir fa poc, dedicat a les poc estimulants tasques administratives i d’atenció a l’alumnat de la Universitat de València. Darrere han quedat els anys de vins i roses on a l’edifici s’hi programaven cicles de cinema i concerts d’altíssim nivell. La cultura valenciana ha quedat definitivament òrfena d’un gran actiu que va marcar els anys noranta i els primers dos mil. Com a últim homenatge al primer col·legi major universitari mixt de tota Espanya, la mostra Habitar el Vives recorda la seua aportació a la vida cultural de la ciutat amb plànols dels projectes arquitectònics, documentació històrica original, objectes de disseny, la maqueta de l’edifici, cartells, invitacions, fotografies i un documental que inclou 27 testimonis de col·legials del centre, entre els quals destaquen Román de la Calle i José María Yturralde. Una exposició per a acomiadar aquell Vives vibrant. AU

También te puede interesar…

Leonardo da Vinci. 500 anys de geni

FINS EL DILLUNS 13/4/2026, 7€
«Leonardo da Vinci. 500 anys de geni» fusiona art, ciència i tecnologia en un viatge que travessa les idees visionàries del geni renaixentista.

El bosque

HASTA EL DOMINGO 18/5
Cada persona pueda comprar un píxel del bosque, lo recibirá en su casa, y por cada pieza comprada, se plantará un árbol.

Japonismos

HASTA EL DOMINGO 17/8
La hipnótica influencia del arte japonés en el imaginario occidental va a examen en el MuVIM.

València en l’ànima dels artistes

FINS EL DIUMENGE 29/6
Pintors valencians que al llarg dels segles XIX i XX captaren la llum i les gents d’aquesta Mediterrània lluminosa que banya ambdues capitals.