COM TOTS ELS DIES

CENTRE DEL CARME. Museu, 2

La de Shadi Ghadirian és una mostra fabulosa. Sota el títol Com tots els dies, l’artista iraniana exposa mig centenar de fotografies i una vídeoinstal·lació que conformen una mirada de conjunt del seu treball des del 1998 fins al 2015. Trobem la famosíssima fotografia de la serie Qajar on apareix una dona vestida amb roba de començaments del segle XX davant un fons pintat a mà amb una ràdio al muscle. Amb aquesta imatge –comprada pel Museu Britànic, el Victoria & Albert o el Pompidou, entre d’altres– Ghadirian va assolir el reconeixement internacional amb només 24 anys, en eixir de la facultat. Ella ens conta de primera mà, sense el filtre occidental, la cara B de la societat iraniana i la història no contada de les dones del seu país. En la sèrie Like everyday retrata amb acidesa el paper de la dona dins de la família, en West by far ironitza amb la censura, en Ctrl+Alt+Del juga elegantment amb icones d’ordinador i els cinc punts de la dona visibles al món islàmic (rostre, mans i peus) i en les sèries Nil Nil i White Square mostra com allò bèl·lic s’introdueix en la vida quotidiana d’uns iranians massa acostumats a la guerra. Fotògrafa d’una subtilitat encisadora. S.M.

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.