Tomata del pebre

tastaldaci.com

Per als qui no consumim tomata fresca durant l’hivern, l’alegria de veure-les reaparéixer al camp no té preu. Per als qui no ho sapieu, la tomata és un fruit estival que s’apaga amb les primeres fredors. Conreada a la Mediterrània d’ençà que fou portada d’Amèrica, el nivell d’adaptació i variació al territori de la tomata és encara font d’estudi. En el Catàleg valencià de varietats tradicionals d’interès agrari del Banc de llavors de la Generalitat Valenciana es recullen unes quantes varietats valencianes. Una de les millors i més dolces és la tomata del pebre, dita així per la seua forma piriforme semblant a un pimentó. Típica a l’horta de València, cada volta se’n veu menys, entre altres motius perquè el fruit produeix poca llavor, cosa que, per contra, la fa especialment bona per a menjar, ja que tot és carn. Coneixeu més sobre esta tomata i altres varietats valencianes tradicionals al nostre web <tastaldaci.com>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

III Mundos por venir

DEL VIERNES 27/9 AL MARTES 12/11
Judith Butler, Alfonso Amador, Laurent de Sutter y Benjamin Labatut participan en este ciclo de conferencias para entender nuestro presente.

Abierto Valencia 2024

DEL VIERNES 27/9 AL VIERNES 4/10
Exposiciones, charlas, encuentros y actividades en la fiesta de las galerías valencianas!

XIII Jornadas del Cómic

DEL VIERNES 20 AL DOMINGO 22/9
Tres jornadas en La Nau dedicadas al cómic con autores como Ana Penyas y Laura Pérez.

València Photo 2024

DEL MIÉRCOLES 11 AL DOMINGO 22/9
Sesenta artistas, 24 exposiciones, y 16 sedes configuran esta edición del festival de fotografía València Photo.

València Design Fest

DEL DIMARTS 10/9 AL DIJOUS 10/10
Baix el paraigües del València Design Fest s’amalgamen un conglomerat d’esdeveniments relacionats amb el disseny mediterrani.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.