XIII Festival 10 Sentidos

DEL DIJOUS 4 AL DIUMENGE 21/5
festival10sentidos.com

Arts vives, tallers, concerts, pòdcasts, exposicions, cinema i col·loquis pels que sobrevola el gènere, la inclusió i una mirada inquisitiva cap a un futur (i un present) tecnològic que provoca dubtes, por i desesperança. Açò és el que podreu trobar dins de la nova edició del Festival 10 Sentidos —potser, el més arriscat dels que se celebren a València— que enguany ens proposa un viatge per les il·lusions. La festa comença al Parc Central amb el ballarí i coreògraf francés Yoann Bourgeois, conegut per aprofitar la gravetat i posar-la al servei de la dansa, l’acrobàcia i el circ en la creació d’il·lusions òptiques. Inspirat per la cançó “Touch” de Daft Punk, Approach 18 [4] és un petit ball espectacular interpretat per Olivier Mathieu amb la fantasmagòrica veu de Paul Williams. Tot jugant en la frontera entre allò viu i allò artificial, busquen una corporalitat desarticulada que ha donat lloc a una criatura híbrida, flotant entre dues realitats, que qüestiona la nostra raça transhumanista. En Sensual texion [10], Eyas Dance Project proposa una experiència que suma a tres intèrprets trans per a celebrar la diversitat dels cossos, i en TRES de Ballet Triàdico [13] Taiat Dansa treballa amb el coreògraf brasiler Ismael Ivo i el francés Rachid Ouramdane sobre el número tres, amb el que comença el col·lectiu: tres coreògrafs, tres parts d’un ballet, tres ballarines. Les tres dimensions de l’espai (alçada, amplada i profunditat), les formes bàsiques (esfera, cub i piràmide), tres colors (groc, rosa i negre), dansa, vestuari i música col·laboren en el nou espectacle de la companyia de Meritxell Barberá i Inma García, les directores d’aquest 10 Sentidos. La programació es tancarà al TEM amb la peça creada ex profeso per una de les dramaturgues més reconegudes del panorama escènic estatal. Marta Pazos, en Soda [21], plena d’il·lusions la caixa escènica jugant amb conceptes que l’acompanyen des de les seues primeres pintures dels anys noranta. La màgia, els números mestres (en concret l’11), l’invisible, l’espill i el reflex, la fantasia i la realitat s’uneixen en aquesta peça refrescant interpretada per dues xiquetes bessones. Altres dos grans noms que hi participen en el festival són els d’Israel Galván i El conde de Torrefiel, amb dos peces pensades per a públic infantil de les qual us parlem en la secció Menuts (pàg. xx). Hi haurà cinefòrum amb Las Entendidas sobre la pel·lícula Pequeña Miss Sunshine [5], pòdcasts sobre la il·lusió que provoca el progrés tecnològic [8] o sobre les promeses de futur ,amb Gent Ràndom [13], la presentació del documental València futura [16], i sessions musicals amb Flores, el projecte del músic valencià Quique Gallo [18], i Kylu te quiero, Gazella i Xenia [20] en Las Naves. La programació inclou moltes més propostes, les podeu consultar al web. S.M.

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.