FIDO

Vinça · (4) La pesca de la tonyina

TASTA'l D'ACÍ

tastaldaci.com

Segurament la història de Vinça més sanguinolenta és la del mes d’abril en què parlem de les almadraves valencianes i, en concret, dels treballadors de l’almadrava de Benidorm, quan encara els gratacels no guaitaven vora mar. A primera vista pot semblar molt agressiva la història que contem, però no ho és gens si ho comparem amb els megabucs de pesca actuals que arrosseguen a la mort milions de peixos i fan agonitzar alhora, la pesca local, sostenible i artesanal. Possiblement va ser això, entre altres factors, que feu desaparéixer esta estratègia de pesca ancestral de lluita, gairebé, de cos a cos per la preuada tonyina, un peix que era considerat el «porc» de la mar, perquè se n’aprofitava tot. Si vos interessa aquesta història, resseguiu-la ací. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.