FIDO

V Golem Fest

DEL DIJOUS 16 AL DIUMENGE 19/11
JARDÍ BOTÀNIC. Quart, 80

El festival de fantasia, terror i ciència ficció de València ens porta dos autors internacionals. Passarà pel Golem Fest Jaume Balagueró (Rec) per a donar una masterclass, el francés Olivier Truc, qui ha escrit a quatre mans junt a Rosa Montero (qui també vindrà al festival) La desconocida, una novel·la policíaca que parteix de la iniciativa de Quais du Polar. El festival de novel·la negra de Lyon li encarrega cada any a un autor francés i a un altre del país convidat —Espanya sota el patrocini de BCNegra, en aquest cas— escriure una trama policíaca ambientada en les dos ciutats i amb protagonistes d’ambdós països. L’altre nom internacional és el de Tim Pratt, autor estatunidenc de ciència ficció que guanyà en 2007 el prestigiós Premi Hugo per la història curta Impossible dreams. La seua última creació, Prision of sleep, és la continuació de Doors of sleep, un artefacte de fantasia i ciència ficció on el protagonista es desperta en un altre univers quan dorm. La nòmina d’autors nacionals també és ben interessant: Juan Ramón Biedma (El imán y la brújula), Miguel Ángel Hernández (El dolor de los demás), Susana Martín Gijón (La Babilonia 1580), Víctor Balcells (Discotecas por fuera), Manuel Gutiérez Aragón (Oriente) i els valencians Eduardo Almiñana (Azimut) i Yolanda Camacho, a qui entrevistarem en la revista de maig per la publicació de Verano del 99. A més, el festival li dona ales a la literatura juvenil convidant a autores que arrosseguen a la jovenalla i homenatja a dos veterans com Cristina Fernández Cubas, guardonada recentment amb el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles, i l’acadèmic Luis Mateo Díez. Un fum d’encontres, dos tallers, un concurs de relat i l’exposició-homenatge a Pascual Enguídanos per celebrar els cinc anys, tot gratuït! S.M.

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.