Posem la cuina valenciana damunt la taula

http://bit.ly/tastaldaci

La plataforma Tasta’l d’ací, nascuda el 2012 a recer d’AU Agenda Urbana, ha llançat un projecte de micromecenatge que vol fer xarxa per a posar damunt la taula la cultura gastronòmica valenciana, les seues elaboracions i productes més genuïns, recòndits i originals. Després de més d’una setantena de col·laboracions, el projecte creu necessari engegar una plataforma web accessible i adaptable a tota mena de dispositius on poder donar valor i reconeixement a la saviesa de la cuina valenciana de tots els temps, a les seues varietats locals, als restauradors i restauradores que les porten a taula, a la memòria gastronòmica dels nostres majors i als productors que lluiten per fer un producte de kilòmetre zero conscienciat i sostenible utilitzant la matèria primera valenciana.

Un seguit de recompenses pensades en clau valenciana, de kilòmetre zero i sostenible, ens conviden a conéixer, mitjançant unes il·lustracions de la valenciana Marta Antelo, mitja dotzena de plats comarcals valencians. També podreu sembrar algunes de les varietats tradicionals valencianes vegetals, a més d’un reguitzell d’experiències gastronòmiques per a saber més de la nostra cultura culinària tradicional: un taller de coques i pans tradicionals valencians (amb el guardonat forner valencià Jesús Machí); de cuina de barca, amb el viler Jaume Pinet, o un tast d’oli de les oliveres miŀlenàries del Maestrat a través d’Olis Cuquello i la iniciativa Sentit.

Col·laboreu en el projecte a través del web bit.ly/tastaldaci. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.