Mort a l’ametla valenciana

TASTA’L D’ACÍ

tastaldaci.com

En un context europeu de crisi agrària i d’emergència climàtica, no hi ha possible explicació raonable que permeta l’exportació massiva d’aliments de l’altra punta del món que es poden collir a camps a uns pocs kilòmetres de distància. El cas flagrant dels grans empresaris torroners valencians, amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP), és un cas recent i paradigmàtic de gestió contra el medi i l’agricultura valencians. L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món. Ens trobem doncs en la paradoxa d’un producte amb IGP que pot no contindre cap ingredient de la zona geogràfica a la qual es circumscriu. No importen els preus ruïnosos als agricultors valencians i els possibles riscs per a la salut de les persones, com s’ha demostrat aquest abril amb ametla importada dels Estats Units amb substàncies cancerígenes interceptades pel Sistema d’Alerta Ràpida per a Aliments i Pinsos de la Unió Europea. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.