FIDO

Mercat de l’escuraeta

FINS EL DIUMENGE 11/6, 9-22H.
PLAÇA DE LA REINA.

Hi ha documents que situen al segle XIV l’origen del Mercat de l’Escuraeta, un dels més antics de València. Es va implantar perquè els artesans novells que volien accedir als gremis exposaren les seues obres i ha fet camí fins a hui, tot i que ha estat tres anys suspès, al 2020 per la pandèmia i els dos anys següents per les obres de conversió en zona de vianants de la plaça de la Reina. Torna enguany amb 21 parades al centre de la plaça on es venen tot tipus d’estris de ceràmica valenciana per a la llar i la cuina (reproduïda dins d’una de les casetes), així com altres tipus de recipients i productes de terrissa. Botiges, pots per a la sal i el llorer, socarrats, cassoles d’arròs al forn, tests per a plantes, morters, manisetes i plats decorats amb imatges del Micalet (qui presideix el mercat) i les Torres de Quart estan a la venda junt a xiulets —atuells de terrissa que s’omplin d’aigua i imiten els pardals en bufar-los—i les campanetes de la Mare de Déu, peces de terrissa cuita o ceràmica amb una creu de fusta o de metall roja que xiquets i xiquetes feien sonar tradicionalment durant els dies de mercat i la festivitat del Corpus Christi. S.M.   

También te puede interesar…

V Ruge Rosario

DEL DIVENDRES 31/5 AL DIUMENGE 2/6
El mestissatge cultural de Las Karamba, el jazz de Sara Dowling, el flamenc d’Eternas flamencas…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.