FIDO

La Valvanera reviscola!

DIUMENGE 5/5, 10-14h.
Pl. Santiago Suárez, 7

El mercat La Valvanera el construïren els veïns de la zona fronterera entre L’Hort de Senabre i La Creu Coberta (districte de Jesús) a principis dels anys seixanta quan allò era una barriada sense serveis que nodria de mà d’obra les industries de la zona. És per tant un mercat privat, i una raresa arquitectònica també, per estar ubicat dins d’un pati interior entre blocs, dissenyada per Cayetano Borso di Carminati (arquitecte de l’edifici Rialto) i Rafael Contes, dos dels arquitectes més rellevants del segle XX a València. Tot i tindre aquestes credencials, hui malviu obrint dimarts i divendres unes poques parades i un xicotet rastrillo veïnal. En no ser un mercat municipal, són els veïns els que gestionen les instal·lacions, de manera que no calen llicències ni plecs. El declivi, però, és evident, alguns dels negocis tancats han sigut okupats com a trasters i comença a albirar-se un punt de no-retorn. Per això el cinc de maig es celebrarà La Valvanera reviscola!, una iniciativa veïnal pensada per a revitalitzar el mercat que comptarà amb un rastro a preus populars on tot el món pot participar i un mercadet d’artistes on regnarà, sobretot, la gràfica i la ceràmica feta al barri. La idea és eixir de Wallapop, de la lògica de mercat i de les dinàmiques capitalistes enfortint la xarxa veïnal. A més, hi haurà cercle de capoeira, menjar, serigrafia en directe amb La Gilda i una xerrada de La Mataobras, és a dir, María Alandes, una veïna de València que lluita contra la proliferació indiscriminada de baixos i habitatges turístics que desplacen al comerç tradicional dels barris. La Valvanera reviscola! naix per a fer comunitat, visibilitzar un mercat amb interès cultural i arquitectònic, reforçar els lligams veïnals i enfortir l’arrelament a un barri que es nega a perdre la seua identitat. Més informació ací. S.M.

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.