Coquetes amb arrop

TASTA’L D’ACÍ

tastaldaci.com

Per als qui no ho sapieu, l’arrop és un líquid espès, força dolç, amb una textura carameŀlitzada i molt fosc que s’elabora a partir de la reducció del most de raïm. Durant molt de temps fou el berenar de menuts i grans, refregat en el pa o a cullerades. Era una font dolça d’energia quan el sucre era un bé a què no tothom podia arribar. Els nostres majors encara ens conten dels venedors d’arrop que anaven per viles i ciutats oferint en gerres aquest or negre líquid. Estes coquetes amb arrop (coqueta és un diminutiu de coca) són tradicionals sobretot a Nadal. I hi ha diferents versions segons la comarca. A l’Horta Sud i se’n fan condimentades amb aiguardent d’anís i són coquetes denses, molt negres i sucoses. Els qui les tasta la primera volta se’n sorprén moltíssim, però després es tornen fans incondicionals. Descobriu més sobre estes coquetes i el famosíssim arrop en el nostre article web en <tastaldaci.com>. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.