Catàleg valencià de varietats de cultiu tradicionals

agroambient.gva.es

La cultura valenciana agrària és una de les més riques en diversitat de cultius del món. Malgrat l’erosió genètica produïda a les darreres dècades, la tasca de selecció i cura dels nostres llauradors i llauradores durant anys ha permés que els valencians encara conservem molta diversitat als camps. Tot i això, continua en risc d’extinció. Una de les eines més rellevants de conservació és el Catàleg valencià de varietats tradicionals d’interés agrari format per una selecció de cultivars antics de lliure accés al web de la Conselleria d’Agricultura i al préstec de llavors és participatiu perquè les decisions sobre el contingut es prenen en una comissió on està representat el sector agrari i les llavors que es produeixen es troben a disposició dels productors que les sol·liciten a les estacions experimentals d’Elx, Vila-real i Carcaixent, per tal que es conserven al camp, a mans dels productors i amb perspectiva de futur. Més info: bit.ly/catalegvarietats. XAVIER BENAVENT

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.