Campanes del meu poble

PL. EMILIO CASTELAR (Burjassot)

Dies abans que acabe la commemoració del 25 aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés, l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot, AVIVA Burjassot i l’associació cultural Campaners de la Catedral de València organitzen Campanes del meu poble, el paisatge sonor d’Estellés, una ruta a peu, a mode de passejada, on es vincularan les experiències de la literatura d’Estellés amb el paisatge sonor que suposen els tocs tradicionals de campanes.

A través del recorregut repassarem els seus versos i poemes amb diferents tocs de campanes que han servit per transmetre també les emocions de la comunitat. Per a versos que parlen de la mort podrem escoltar uns toc d’albat, ja perdut, però que anunciava de manera peculiar la mort dels infants. Per a versos que parlen del pas del temps, sonarà la campana horària de l’Ajuntament, per aquells versos que parlen de la rutina diària, o del ritme diari, del treball, etc., es tocaran tocs diaris i d’oració. I per a connectar el temps festiu s’exemplificaran els tocs de festa.

La peculiaritat d’aquest recorregut és que només es faran sonar aquelles campanes que varen ser foses abans de la mort d’Estellés. És a dir, es reproduiran tocs de campanes, vinculats a emocions comunitàries de Burjassot, que es descriuen, es conten i es transmeten per les paraules del nostre poeta, amb les campanes que el mateix Estellés sentí diàriament en vida.

La ruta tindrà lloc el dissabte 23/3 i començarà a les 10.45h. a la plaça d’Emilio Castelar de Burjassot. És oberta i gratuïta. En aquest enllaç podreu trobar més informació: bit.ly/campanesdelmeupoble.

 

También te puede interesar…

Gastrificació a València

tastaldaci.com
De la mà de la gentrificació arriba la gastrificació: locals que serveixen menjar amb una aparença que és tant temptadora a la vista com buida al tast.

Art Toy Con 2024

SÁBADO 20 Y DOMINGO 21/7
Exposiciones colectivas, conferencias, workshops y un mercadillo donde se podrán comprar todo tipo de art toys.

Caperucita Paseos y Vinos

Reservas: 624 632 440
Un paseo por la preciosa Albufera de València degustando quesos, embutidos, tapas y conservas.

Universitat d’estiu UV 2024

DEL DIMARTS 9 AL DIVENDRES 19/7
La música a la nit la posaran grups com Limbotheque i Pep de la Tona, el nou grup de l’ex frontman de La Gossa Sorda Josep Nadal.

CuaRte

Quart, 72
Albergínies a la romana amb tocs de baba ganoush i mel de canya, karaage o bunyols akara de bacallà.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.