FIDO

56 Fira del Llibre

DEL DIJOUS 14 AL DIUMENGE 24/10

JARDINS DE VIVERS. Cavanilles, 1

La de València arriba després de la gran fira del llibre madrilenya, polèmica enguany perquè Luis Guillermo Plata, l’ambaixador de Colòmbia —país convidat a la cita—, va afirmar que havien seleccionat autors “neutrals”, volent dir, gens crítics amb el president colombià Iván Duque. Contem açò perquè l’organització de la Fira del Llibre de València ha convidat a una autora internacional molt compromesa políticament que s’ha convertit en una de les veus més crítiques contra el règim del president del seu país, la nicaragüenca Gioconda Belli. Des del mes de maig, Belli roman fora de Nicaragua per l’escalada repressiva del govern contra l’oposició, i el diumenge 17/10 protagonitzarà a Vivers una trobada amb els seus lectors que comptarà també amb la participació de la poeta Olivia Àngels Gregori. Una altra dona inaugurarà la fira el dijous 14/10, l’escriptora madrilenya Julia Navarro que a finals d’agost publicava la seua última novel·la De ninguna parte. Antonio Muñoz Molina —que serà objecte d’un homenatge i presentarà també la seua obra més recent—, Manuel Vilas (Los besos), Javier Sierra (El mensaje de Pandora) , Víctor del Árbol (El hijo del padre) o María Oruña (Lo que la marea esconde) son altres autors nacionals que visitaran la Fira. La nòmina d’autors de la Comunitat Valenciana la encapçala Santiago Posteguillo presentant Y Julia retó a los dioses —la continuació de Yo, Julia—, seguit de Máximo Huerta (Con el amor bastaba), la directora de El cine en La Ser Pepa Blanes (Abre los ojos), Carlos Marzal (Nunca fuimos más felices), Lourdes Toledo (La inquietud. Dietari 2018-2019), Vicente Molina Foix (Las hermanas gourmet), Xavier Aliaga (Ja estem morts, amor), Fani Grande (Empar i el xungovirus) o María de Quesada, que presenta la segona edició de La niña amarilla amb relats que parlen del suïcidi en primera persona per tal de trencar el tabú i ajudar a combatre la lacra (ací podeu llegir l’entrevista que li férem). Per la seua banda, Rafa Lahuerta participarà en el club de lectura del seu llibre Noruega, la gran revelació de la literatura en valencià. A més, se li brindarà un homenatge especial al poeta valencià Francisco Brines, que va ser reconegut amb el premi Cervantes 2020 poc abans de la seua mort el passat mes de maig. Per últim, nou taules redones tractaran qüestions culturals i socials d’actualitat enfocades a l’àmbit literari: la llibertat d’expressió (amb la presència de periodistes exiliats), la migració i el paper de la dona (que comptarà amb una ponent que acaba d’eixir de l’Afganistan), el corredor mediterrani dels llibres, les literatures africanes d’expressió espanyola, la Commonwealth entre Catalunya, València i Balears o els millors llibres per combatre la LGTBI-Fòbia. AU

También te puede interesar…

II OceanFest

DEL LUNES 13 AL DOMINGO 19/5
Juan Gómez-Jurado, Arturo González-Campos y Rodrigo Cortés comentarán la relación del ser humano con el océano sacándole jugo a la película Master and commander.

Mort a l’ametla valenciana

tastaldaci.com
L’octubre de 2023 la IGP Xixona i Torró d’Alacant modificà el plec de condicions per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

Ultreia Bio Peluquería

Joaquín Costa, 24
El més preuat que ofereix aquesta perruqueria amb filosofia pròpia són els fangs, una coloració orgànica ancestral que revitalitza el cabell.

III Ciclosferia

DEL VIERNES 17 AL DOMINGO 19/5
Una feria en la que se pueden probar gratis más de 130 modelos diferentes de bici.

Mordisco hedonista

SÁBADO 18/5, 21H.
Luna y 
panorama de los insectos se encargarán de llenar de música en directo, poesía escénica, humor y teatro el Restaurante Orson.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.