Més museu

MUSEU BB.AA. Sant Pius V, 9

Per a presumir s’ha de lluir. El Museu de Bellas Arts de València ha comprat un miler d’obres d’art en l’última dècada i ha decidit que és hora de mostrar-li al públic una xicoteta selecció de les adquisicions en l’exposició Més museu. Entre les 45 peces trobem la signatura de Joan de Joanes, un dels pintors més importants del Renaixement espanyol, en la delicada Verge de l‘Esperança, o de Francisco Ribalta, present amb diverses pintures procedents de la parròquia de Santa Catalina. D’Ignacio Pinazo podem veure, en oli sobre fusta, una festa de Diumenge de Rams que capta amb fugacitat i efectes lumínics el bullici de la multitud amb les palmes davant de la Catedral de València, els seus fills captats amb traç ràpid i a un xiquet dibuixat amb sanguina i guix blanc, poc habitual en l’artista de Godella. I de Muñoz Degrain, molt present en la col·lecció del museu, la seua originalitat com a paisatgista en una vista nocturna irreal de Venècia. Més modern, Balbino Giner s’acosta al post-impressionisme en Corda de presoners, que recull el desenllaç dels anarquistes que s’alçaren contra el govern de la conca del Llobregat en 1932, i ja en llenguatge contemporani, Carmen Calvo està present amb l’obra Una cosa es la existencia del mal. Cuando, puestas las manos en lo alto del pupitre, blanques manetes de porc fetes de fang cuit disposades en fileres sobre dos grans llenços, també blancs, sobre els que es dibuixen ombres porcines. AU

También te puede interesar…

Esther Ferrer

HASTA EL DOMINGO 29/9
La Premio Nacional de Artes Plásticas 2009 nos invita a conocer parte de la obra que ha desarrollado desde principios de los años sesenta.

Els 15 anys d’Equipo Límite

FINS EL DIUMENGE 1/9
Cuqui Guillén i Cari Roig begueren del pop art estatunidenc i l’incorporaren una òptica local, còmica i feminista.

Visiones expandidas

HASTA EL DOMINGO 1/9
La historia no convencional de la fotografía desde principios del siglo XX hasta la actualidad siguiendo un eje temático, no cronológico.

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.