FIDO

En temps dels visigots al territori valencià

MUSEU DE PREHISTÒRIA. Corona, 36

El Museu de Prehistòria presenta prop d’un centenar d’objectes arqueològics recuperats dels jaciments visigots més emblemàtics del territori valencià. Els visigots penetraren al segle V en la Península Ibèrica, com aliats de Roma, per recuperar el control de les zones més romanitzades de mans de vàndals i alans i van romandre ací fins a principis del segle VIII. En temps dels visigots al territori valencià vol esborrar la idea preconcebuda de què aquests dos-cents anys de govern van ser foscos, amb materials procedents de jaciments d’època tardana com Els Xarcons de Montserrat, La Falquía de Beneixida, El Romaní a Sollana o el Pla de Nadal de Riba-roja: un bol de vidre tallat amb escenes quotidianes, collarets d’ambre i pasta vítria, un lampadari de bronze… Diuen els experts que el coneixement del món visigot és imprescindible per a valorar la implantació del món musulmà i per a entendre la gènesi dels temps feudals en les nostres terres. Aneu i que vos ho expliquen!  AU

También te puede interesar…

Neo Rural. Utopía o barbarie

DEL SÁBADO 1/6 AL SÁBADO 27/7
Este dibujante referente de la creación independiente cierra la temporada de Lanevera Gallery con dibujos expresivos que no limpian la suciedad.

Pinazo: identidades

HASTA EL DOMINGO 16/2
A través del aspecto inacabado de sus formas Pinazo quiso decirnos que el tiempo altera el curso de las cosas.

Grupo El paso

HASTA EL DOMINGO 8/9
Congregado en Madrid, el grupo abrazó el informalismo que venía de París y el expresionismo abstracto estadounidense.

Laboluz ex machina

FINS EL DIUMENGE 7/7
Una dotzena d’obres interactives que combinen instal·lació, vídeo i peces sonores.

Dalí Cibernètic

FINS EL DILLUNS 27/5
Caixaforum destapa al Dalí que va estructurar un discurs innovador sobre la divinitat o la immortalitat estudiant a fons conceptes científics.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.