V Cicle Teatre de la Memòria

S. MATILDE SALVADOR (La Nau). Universitat, 2

El Teatre Escalante presenta la cinquena edició del cicle Teatre de la Memòria amb quatre espectacles destinats al públic adult que plantegen un exercici de memòria històrica. El cicle comença el dilluns 23/11 amb Estos días azules, que ens apropa a la figura i l’obra d’Antonio Machado, als llocs que marcaren la seua vida i al moment històric que li va tocarsofrir. El dimarts 24/11 es presenta Y los huesos hablaron, l’objectiu del qual és desenterrar: desenterrar les històries d’aquells que van desaparèixer en la profunditat d’antigues fosses comuns. Homenaje a una desconocida de Teatro de la Catrina [26/11], finalista en els Premis Max 2020 com a millor espectacle i millor autoria revelació, rescata els records d’una dona que va viure en els anys cinquanta. L’obra reconstrueix la seua història a partir d’unes cartes i unes fotografies comprades en un mercat d’antiguitats. El cicle finalitza el divendres 27/11 amb Vidas enterradas, una mirada a la vida i a la mort de persones assassinades durant la Guerra Civil i el franquisme des del format de teatre documental, amb testimonis reals de víctimes de la repressió. GEMMA SANCHIS

También te puede interesar…

Regala’m esta nit

DEL DIMECRES 29/5 AL DIUMENGE 16/6
25 anys després de l’estrena de Mandíbula afilada, Albena Teatre presenta la continuació de la història.

David

DEL DIJOUS 30/5 AL DIUMENGE 2/6
Si ve firmada per Hongaresa Teatre, l’autor és Paco Zarzoso i interpreten Enric Juezas i Àngel Fígols, cal parar-li atenció a aquesta obra.

Mágica y elástica

VIERNES 24 Y SÁBADO 25/5, 19.30H. 10€
Un musical deconstruído que explora, poniendo al cuerpo en el centro, como trabajan juntos el sonido, el movimiento y la imagen.

La invasión de los bárbaros

DEL JUEVES 23 AL DOMINGO 26/5
La Sala Russafa recupera la peculiar mirada de Chema Cardeña sobre la Guerra Civil en una obra que se despide para siempre.

Infinita

DEL DIJOUS 23 AL DIUMENGE 26/5
Begoña Tena ens parla en Infinita de la llibertat de les dones per a triar el model de criança que volen.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.