Proyecto Meitner (recordando a Lise Meitner)

TEATRE RIALTO. Pl. Ajuntament, 17

Lise Meitner fou una científica austríaca que investigà en radiactivitat i en física nuclear, pionera a començaments del segle XX. Va haver d’abandonar l’Alemanya nazi per ser jueva, fet que explica que els treballs en els que col·laborà (com el descobriment de la fissió de nuclis pesats) van ser firmats únicament pel seu estret col·laborador, Otto Hahn. Aquest guanyà el Premi Nobel de Química en 1944 i Lisa Meitner mai va obtindre el seu reconeixement. També és seu el descobriment de la reacció en cadena, clau per a la bomba atòmica. El Teatre Rialto li rendeix tribut a una dona menyspreada pels seus companys i les institucions de l’època en Proyecto Meitner (recordando a Lise Meitner). INÉS LUJÁN
+entrades

También te puede interesar…

Regala’m esta nit

DEL DIMECRES 29/5 AL DIUMENGE 16/6
25 anys després de l’estrena de Mandíbula afilada, Albena Teatre presenta la continuació de la història.

David

DEL DIJOUS 30/5 AL DIUMENGE 2/6
Si ve firmada per Hongaresa Teatre, l’autor és Paco Zarzoso i interpreten Enric Juezas i Àngel Fígols, cal parar-li atenció a aquesta obra.

Mágica y elástica

VIERNES 24 Y SÁBADO 25/5, 19.30H. 10€
Un musical deconstruído que explora, poniendo al cuerpo en el centro, como trabajan juntos el sonido, el movimiento y la imagen.

La invasión de los bárbaros

DEL JUEVES 23 AL DOMINGO 26/5
La Sala Russafa recupera la peculiar mirada de Chema Cardeña sobre la Guerra Civil en una obra que se despide para siempre.

Infinita

DEL DIJOUS 23 AL DIUMENGE 26/5
Begoña Tena ens parla en Infinita de la llibertat de les dones per a triar el model de criança que volen.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.