La sala de los trofeos

SALA ULTRAMAR. Alzira, 9

En una de les últimes grans exposicions de La Nau, Let’s bring blacks home, vam veure com l’Europa colonial va muntar en les metròpolis “exposicions ètniques” amb indígenes segrestats perquè els visitants pogueren veure les ancestrals formes de vida d’aquells pobres incivilitzats que mancaven cultura i educació (noteu el sarcasme). Doncs bé, La sala de los trofeos, de la sempre interessant Eva Zapico, ens parla de Carl Hagenbeck, un dels primers comerciants d’éssers humans que s’encarregà d’abastir d’animals salvatges i indígenes els zoològics humans que tan de moda estaven al món occidental. Hagenbeck i la seua dona són un matrimoni victorià de classe alta que viuen un esdeveniment, aparentment banal, que parla de la construcció del racisme d’Estat. Un dels mecanismes per construir-lo és l’alteritat. Engabiant a éssers humans com animals s’aconseguia identificar-los amb allò diferent, perillós, contagiós i amenaçant, no humà, per justificar la supremacia i el poder colonitzador de l’home blanc europeu sobre les zones envaïdes. Eren objectualitzats per poder explotar-los i rendibilitzar-los diluint la càrrega de consciència, plantant així la base ideològica del racisme. Sala Ultramar estrena una peça sobre la domesticació com a fonament del sotmetiment i la destrucció. AU
+entrades

También te puede interesar…

Cucaracha con paisaje de fondo

VIERNES 29/11, 20.30H. 22/27€
La trama se desarrolla en un balneario para mujeres estériles que recibe la visita de un indeseable dispuesto a trastocar la calma propia del lugar.

Adolescència infinita

DEL DISSABTE 23/11 AL DIUMENGE 1/12
El Pont Flotant parla sobre l’adolescència: tan avorrida i divertida, tan apàtica i tan passional, tan compromesa i tan indiferent.

Esperando a Godot

DEL JUEVES 21 AL DOMINGO 24/11
La compañía andaluza Atalaya aborda por primera vez una obra del máximo referente del teatro del absurdo, Samuel Becket.

Sobre las hojas de hierba

SÁBADO 16 Y DOMINGO 17/11
Juan Diego Botto y Nur Levi, junto con Alejandro Pelayo (Marlango) al piano, suben al escenario la poesía de Walt Whitman.

Platea

SÁBADO 16/11, 19.30H. 10€
Dios será el maestro de ceremonias que de la bienvenida a los cuerpos que llegan al limbo, una mesa de banquete en medio de un paisaje de marismas.

¿TODAVÍA NO TE HAS SUSCRITO A NUESTRA NEWSLETTER?

Suscríbete y recibirás propuestas culturales de las que disfrutar en Valencia.